I: Sfaturi privind clădirile noi

Sunteți în căutarea unui nou sistem de încălzire? Puteți reduce cheltuielile de încălzire prin instalarea unui sistem de încălzire modern și economic. În acelaşi timp, veți contribui semnificativ la protejarea climei.

B169A

Energia regenerabilă este cea mai bună alegere când vorbim despre dotarea clădirilor noi. Dar şi sistemele de încălzire cu un consum eficient de energie pe bază de combustibili fosili reduc cheltuielile de încălzire şi emisiile de CO₂ cu o medie de 30 la sută. Cu toate acestea, nu fiecare tip de sistem de încălzire este adecvat pentru fiecare locuință.

Începeți etapa de planificare în timp util

Includeți tipul adecvat de încălzire cât mai curând posibil în procesul de planificare al locuinței dumneavoastră. În acest fel puteţi să efectuaţi proiectele de construcţie în funcţie de noul sistem de încălzire.

Randamentul sistemului dumneavoastră de încălzire

Desigur, noul sistem de încălzire trebuie să asigure suficientă căldură. Acelaşi lucru se aplică de asemenea în cazul alimentării cu apă potabilă: apa caldă trebuie să fie disponibilă la orice robinet, permanent și în cantitatea dorită.

Asiguraţi-vă că noul dumneavoastră sistem de încălzire poate fi modernizat. În acest fel, instalaţia de încălzire vă va îndeplini cerinţele, chiar și în cazul în care nevoile dumneavoastră cresc neaşteptat.

Încălzirea nu se rezumă doar la randament, ci se ia în calcul și cantitatea de energie necesară funcționării sistemului. Poate fi deci avantajos din punct de vedere financiar să investiți într-un sistem mai eficient pentru a reduce cheltuielile de încălzire pe termen lung.

Nevoile dumneavoastră privind încălzirea şi prepararea apei calde

Numărul de persoane din noua ta locuință și suprafața care va fi încălzită determină cantitatea de căldură de care aveţi nevoie şi, în consecinţă, randamentul. Este mai bine sa planificați pentru cerinţe puțin mai mari decât cele maxime. Acest lucru va asigura apa caldă din abundență când fiecare membru al familiei decide să se bucure de o baie fierbinte lungă.

Se aplică o regulă generală la calcularea cerinţelor dumneavoastră în materie de energie.

Kilowatt oră (kW) este unitatea de facturare pentru energia livrată consumatorilor de societățile de electricitate:

capacitatea de încălzire kW (numărul de m² x 50W/m²: 1.000 ) + cantitatea de apă caldă kW (aprox. 30% din valoarea de mai sus) = putere de încălzire nominală kW

Conform acestei formule, pentru o locuință cu consum de energie scăzut cu 130 m² spaţiu de locuit, rezultatul este 8,5 la 9 kW putere de încălzire nominală. Puterea de încălzire nominală este puterea de ieşire maximă realizabilă a unui sistem de încălzire cu funcţionare continuă.

Specialiștii dumneavoastră în încălzire Vaillant pot stabili cu exactitate cerințele, care se referă la metoda dumneavoastră individuală de construcție, spaţiul locuibil, izolarea fațadei şi accesoriile sanitare.

Confort apă caldă: centralizat sau descentralizat

Cum doriţi să vă asigurați alimentarea cu apă caldă? Puteţi alege între o boiler la subsol sau un încălzitor de apă lângă robinete. Alimentarea cu apă caldă prin intermediul unei boiler pentru apă caldă suficient de mare este foarte convenabilă. O combinație care economisește spațiu este ideală pentru cerinţele reduse. Şi un încălzitor electric de apă economic este adecvat pentru robinetele individuale, la distanță.

B209

Alegerea sursei de energie potrivite

În principiu, este recomandabil să vă asigurați cerinţele în materie de căldură în totalitate din surse de energie regenerabile precum căldura ambiantă, solară sau peleți. În acest fel veţi fi pregătiți pentru resurse care se împuținează, preţurile la energie în creștere şi creșterea cerinţelor de protejare a climei.

Cu toate acestea, utilizarea tehnologiilor testate şi extrem de eficiente bazate pe combustibili fosili poate fi de asemenea adecvată. Totul depinde de situaţia şi preferinţele dumneavoastră.

Aveţi de asemenea opţiunea de a combina în mod inteligent diverse tehnologii între ele, de exemplu, prin folosirea unui cazan în condensație cu funcționare pe gaz și panouri solare.

Unde să amplasaţi noul sistem de încălzire

Fie că doriţi să plasaţi sistemul de încălzire la subsol, în zona locuibilă, sau sub acoperiș – avem soluţia potrivită pentru orice locaţie. Cu cât este mai mare spaţiul de locuit, cu atât este mai bine. Prin urmare, ne construim sistemele moderne astfel încât acestea oferă performanţe excelente într-un spaţiu mic. În funcţie de disponibilitatea spațiului, sunt preferabile diverse sisteme.

Subsolul este locul potrivit pentru o pompă de căldură. Producția combinată de energie termică și electrică (CHP) şi cazane pe peleți cu containere de stocare pentru peleți sunt de asemenea ideal pentru a fi situate aici. Acelaşi lucru se aplică cazanelor cu condensație şi buteliilor mari de apă caldă pentru locuințele multifamiliale şi întreprinderile comerciale. Desigur, puteţi instala de asemenea un aparat de încălzire mural la subsol care să economisească spaţiu, de exemplu, dacă doriţi să utilizați integral încăperea pentru un hobby sau ca sală de gimnastică.

Pe suprafața de locuit încă mai aveţi spaţiu suficient pentru un cazan cu condensație cu funcționare pe gaz – chiar dacă fiecare metru pătrat al suprafeței de locuit a fost deja planificat. Aparatele noastre de încălzire murale sunt disponibile într-o gamă largă, pentru cerințe reduse, medii şi ridicate.

Un loc potrivit pentru un cazan cu condensație cu funcționare pe gaz împreună cu panourile solare este în pod. Acest lucru este adevărat mai ales atunci când este vorba despre cazanul compact cu condensație Vaillant. Distanţa scurtă până la panourile solare reduce pierderile de căldură. Conducta de aer/ de gaze de ardere poate fi plasată direct prin acoperiș fără a fi nevoie de horn.

Modul preferat de distribuire a căldurii

În general: Cu cât este mai mare suprafaţa de încălzit, cu atât este mai redusă temperatura pe care noul sistem de încălzire trebuie să o producă şi acesta funcţionează mai eficient. Din punct de vedere energetic, încălzirea prin pardoseală este deci ideală pentru încălzirea în clădirile noi. Aceasta economisește spaţiu şi poate să vă ofere căldura necesară la temperaturi joase. Încălzirea prin pardoseală este o bază excelentă pentru sistemele moderne precum pompele de căldură sau sistemele termice solare.

Atenție la ventilație

Un sistem de ventilație centralizat cu recuperare de căldură este perfect: acesta filtrează praful, polenul, CO₂ şi conduce umiditatea în afară. Astfel, acesta transferă căldura din aerul evacuat la aerul curat. Ventilația centralizată asigură un climat interior sănătos si previne mucegaiul, care poate deteriora structura clădirii. Sistemul nostru inteligent de ventilare poate fi combinat cu toate sistemele de încălzire. Reduce astfel necesarul de încălzire cu cel puțin 20 %, astfel încât este necesară mai puţină energie pentru unitatea de încălzire.

Vezi sistemele noastre de ventilație.

Finanţare

Investiţia pentru o nouă instalație de încălzire poate fi redusă în mod semnificativ printr-o planificare corespunzătoare şi sfaturi. Nu trebuie să plătiți totul dintr-o dată. Asiguraţi-vă că noul sistem de încălzire poate fi îmbunătățit în viitor – de exemplu cu un sistem termic solar.

Vă puteţi califica pentru finanțare de la bugetul de stat la achiziţionarea unui nou sistem de încălzire, ceea ce va reduce de asemenea costurile de investiţie. Utilizarea energiei regenerabile este susţinută financiar.

Sistemul de încălzire adecvat

Nu există soluţie standard pentru căutarea sistemului de încălzire adecvat. Dar descoperirea sistemului care se potriveşte nevoilor dumneavoastră nu este un lucru chiar atât de greu. Vorbiţi cu specialiștii Vaillant în sistemele de încălzire. Aceștia vă pot ajuta în planificarea noii instalaţii de încălzire.

Contactează specialiștii G&M chiar azi!

 

Sursa articolului: Vaillant.com.ro