I: Cum folosim corect radiatoarele/caloriferele

specialist

  • Utilizarea robinetilor termostatati pe radiatoare, impreuna cu un (crono)termostat care comanda functionarea centralei asigura o functionare economica si confortabila a instalatiei de incalzire.
  • Crono-termostatul se instaleaza, in general, in camera cea mai rece si pe radiatorul din acea camera nu se va monta robinet termostatat, ci un robinet simplu care se mentine deschis pe maxim.
  • In orice instalatie de radiatoare cu robineti termostatati se va lasa minim un radiator fara robinet termostatat pentru a permite realizarea circulatiei agentului termic si evitarea socurilor hidraulice asupra pompei. In incaperile utilizate mai rar se poate mentine o temperatura mai scazuta cu ajutorul robinetilor termostatati!
  • Aerisiţi camerele în mod corect în timpul sezonului rece, deschizând larg ferestrele de doua ori pe zi timp de aproximativ 5 minute. Inchideti sau puneti pe pozitia “minim” robinetul radiatorului din camera respectiva cat timp este deschisa fereastra, cu exceptia robinetului din camera unde e termostatul, care va ramane pe pozitia “maxim”; coborati setarea termostatului de ambianta la 10°C. Dupa inchiderea ferestrelor nu uitati sa readuceti robinetii si termostatul la setarile initiale.
  • Aerisiti radiatoarele la inceputul fiecarui sezon de incalzire!
  • Nu aşezaţi mobilă voluminoasă direct în faţa radiatoarelor, de exemplu o comoda, un divan sau un birou (distanţa minimă recomandată de 50 de cm)! În caz contrar aerul încălzit va circula defectuos şi nu va putea încălzi camera corespunzator.
  •  De asemenea, nu acoperiti radiatoarele cu perdele sau draperii groase – radiatorul nu este folosit la întreaga capacitate, nu poate transfera toată energia termică vehiculată prin acesta!

 

Vino la noi pentru mai multe sfaturi la sediul G&M International Instalatii din Mures!

 

Sursa articol