I: Case Pasive – Mureș

Ce înseamnă conceptul de „case pasive”?

Dacă dorim o definiție atunci case pasive sunt acele construcții al căror necesare de energie nu depășește valoarea de 15 kWh/m2/an. Dacă doriți o altfel de definiție, casele pasive sunt construcțiile care din necesarul de energie redus nu are nevoie de o centrală termică propriu-zisă. Sunt luate în considerare anumite aspecte încă din faza de proiectare. Există criterii legate de materialele de construcții folosite, calitatea zidăriei, tâmplăriei, sistemului de acoperiș, acestea mai ales deoarece scopul nostru este de a construi o casă cu cea mai mică pierdere de energie.

Casele pasive își pot exploata energia din mai multe surse: căldura emanată de corpul uman, căldura emanată de aparataele electrocasnice, căldura exterioară în special energia primară a pământului.

case_pasive_mures

De ce toate acestea?

Valoarea din ce în ce mai ridicată a purtătorilor de energie și acțiunile acestora asupra mediului motivează din ce în ce mai mult în industria construcțiilor conceptl de proiectare energo-constantă, utilizarea energiei regeneratoare și căutarea altor soluții și alternative pentru a asigura funcționarea construcțiilor cu un consum de energie cât mai redus.  Construind astfel puteți economisi destul de mult, consumând mai puțină energie. Eficiența energetică a caselor pasive paote reduce consumul cu 75-80% în comparație cu o casă nou construită după normele în vigoare. Costurile lunare pot fi doar de 10-25 Euro pe lună!

Dacă am o casă construită ce se poate face?

Conform normativelor Europene până în 2020 și locuințele din România trebuie să aibă un consum mai redus de energie. În plus, poți beneficia de facturi reduse la consumul de energie tradițională. În acest sens, vă putem ajuta cu:

 

Contactează-ne!

G&M Internațional Instalații

Pentru mai multe informații contactați-ne printr-una din metodele:

Sediu și ShowRoom: Str. Gheorghe Doja Nr.76 A, Târgu Mureș

Luni – Vineri: 08:00 – 16:30

Telefon: 0265 211 339

office@g-m.ro