Tu știi ce pași sunt necesari pentru realizarea unei instalații HVAC (incălzire, ventilație și aer condiționat) în Tîrgu Mureș?
Te gandești să achiziționezi o centrală termică, un sistem solar, un cazan, boiler, radiator, pompe sau dorești instalarea acestora? Știi tot ce trebuie despre instalarea unui sistem de încălzire, ventilație sau climatizare?
Noi G&M Internațional Instalații îți oferim consultanța de care ai nevoie pentru proiectul tău!
Pentru a realiza o instalaţie HVAC este important în primul rând alegerea unei companii cu personal calificat şi autorizat. Împreună cu G&M Internațional instalații, care la randul ei are colaborări strânse cu proiectanții, furnizorii și executanții de instalatii din Tîrgu Mureș, se vor parcurge următorii paşi:
1. Evaluarea energetică a spaţiului de încălzit, condiționat sau ventilat
2. Analizarea variantelor de oferte personalizate
3. Alegerea soluției tehnice / alegerea echipamentelor
4. Încheierea contractului de furnziare echipamente și servicii
5. Realizarea proiectului si montajul
6. Intocmirea procesului verbal de receptie finala
7. Punerea în funcțiune a instalației și autorizarea funcționării
8. Monitorizarea pe baza unui contract de întreținere în garanție sau post garanție
Ghid practic in alegerea unei centrale termice
Oferta de soluţii de încălzire şi preparare a apei calde menajere existentă pe piaţa autohtonă este foarte variată: centrale termice pe gaz standard sau cu condensare, în variante murală sau de pardoseală, centrale pe combustibil solid, centrale electrice, centrale cu funcţionare pe motorină sau CLU. La acestea se mai adaugă şi echipamentele pe bază de resurse regenerabile, precum sistemele solare sau pompele de caldură. Uneori, cei interesaţi în achiziţionarea unui echipament termotehnic se confruntă cu probleme în luarea unei decizii corecte raportate just nevoilor lor de confort termic. În alegerea unei soluţii de încălzire trebuie să se ţină cont de configuraţia şi volumul spaţiului de locuit, de nevoile familiei şi de stilul de viată al acesteia, de numărul de utilizatori, precum şi de tehnologiile existente. Printre cele mai căutate echipamente sunt centralele pe combustibil gazos, datorită comoditatii in exploatare si a existentei unui sistem extins de distribuţie a gazelor, dar şi centralele pe combustibil solid deţin o parte importantă din opţiunile clienţilor.
Centrală standard sau cu eficienţă crescută?!
Tehnologiile de încălzire evoluează vizibil în direcţia eficienţei energetice şi a reducerii consumului de combustibil. Spre deosebire de centralele standard, care domină piaţa în acest moment, centralele cu condensare
funcţionează pe baza unor tehnologii diferite şi au un randament (raportul între combustibilul consumat şi energia produsă) mai mare faţă de echipamentele standard (eficienţa energetică de până la 109,8% conform normelor CE/92/42, faţă de 90-93% la cele standard). Acestea sunt capabile să recupereze o mare parte din căldura care se pierde la evacuarea gazelor de ardere şi să o reintroducă în sistem, situaţie care nu se întâmplă la echipamentele convenţionale. Situaţia determină astfel un consum mai redus de combustibil cu până la 30%. Mai mult, gradul înalt de utilizare a energiei determină o reducere a emisiilor poluante.
Centralele cu funcţionare pe combustibil solid
Centralele cu funcţionare pe combustibil solid cu gazeificare duc la creşterea confortului utilizatorului în special datorită creşterii substanţiale a intervalului de timp dintre 2 încărcări ale cazanului. Datorită tehnologiei de gazeificare a lemnului se reduc emisiile poluante, lemnul arde complet, se obţine o valorificare sporită a combustibilului şi rezultă o cantitate redusă de cenuşă. În plus, centralele cu gazeificare sunt echipate cu un ventilator care asigură controlul arderii funcţie de necesarul de căldură din instalaţie. Cumulat, o centrală cu gazeificare are un randament cu 15-20% mai mare decât un cazan fără gazeificare ceea ce duce la economii importante de combustibil.
Panouri solare – apă caldă la discreţie
Dintre tehnologiile termotehnice momentan “revoluţionare” pentru România, însă de tradiţie în Europa, fac parte şi sistemele solare, care pot asigura alternativ sau integral necesităţile de apă caldă şi care pot contribui, prin cuplarea la o centrală termică, la furnizarea de agent termic pentru încălzirea caselor, vilelor, hotelurilor etc.. Principalul avantaj al sistemelor solare îl constituie reducerea cu până la 40% a consumului anual de combustibili clasici. Principala prejudecată asupra sistemelor solare constă în faptul că ele sunt funcţionabile doar vara. Însă panourile sunt capabile să utilizeze energia solară şi pe timp de iarnă, reuşind să aibă un aport considerabil în prepararea apei calde menajere. În lunile când avem parte de mai puţină radiaţie solară, centrala termică, cu care funcţionează în tandem, compensează diferenţa dintre temperatura agentului termic furnizat de panouri şi cea dorită.
Garanţie
Este foarte important să alegem un furnizor de centrală termică ce oferă o garanţie reală pentru echipamentele livrate. Furnizorul de service trebuie să poată asigura piese de schimb şi intervenţii într-un timp foarte scurt de la anunţarea avariei, să deţină cunoştinţele necesare remedierii oricăror defecte şi să fie autorizat atât pentru puneri în funcţiune cât şi pentru revizii, verificări tehnice periodice şi autorizări de funcţionare.
Trimite-ne o cerere de oferta Vrei să îți facem o ofertă? 0265 211 339