I: Instalații încălzire Mureș – soluție curățare

Instalații încălzire Mureș – soluție curățare

Soluție modernă pentru curățarea instalațiilor de încălzire

Fondat în 1964, în UK, Fernox este un producător de top de filtre și produse chimice pentru tratarea apei, pentru sistemul de încălzire centrală și nu numai. Fernox a făcut pionierat în dezvoltarea de produse eficiente energetic atât pentru instalatiile tradiționale cât și pentru cele noi, bazate pe tehnologii regenerabile, pentru locuințe și aplicații comerciale.

Fernox funcționează astăzi ca filială de business de performanță sub MacDermid Solutions Group și este reprezentat în Romania, în Târgu Mureș, de societatea G&M INTERNAȚIONAL INSTALAȚII SRL.

Filtrele Fernox și produsele chimice Fernox trebuie folosite în instalațiile de încălzire/răcire, pentru o funcționare perfectă, eficientă și de lungă durată. Gama de filtre și produse chimice Fernox este vastă și adaptată problemelor care pot să apară în sistemele de încălzire sau să prevină apariția lor.
Am deschis de curând magazinul online www.g-m-store.ro unde găsiți întreaga gamă de produse Fernox, instrucțiuni de utilizare și consultanță de specialitate în caz de nevoie. De asemenea, puteți vizita și showroom-ul din Strada Gh. Doja 76A, Târgu Mureș.

Vrem să vă familiarizăm cu Fernox și de aceea vă prezentăm un produs ‘must’ și o modalitate modernă de spălare a instalațiilor de încălzire, vechi sau noi, pentru a putea beneficia de ceea ce vă doriți – O instalație curată și eficientă.

Când ar trebui să introduceți Filter Fluid+Protector într-un sistem de încălzire?

 

Puteți folosi acest produs în următoarele situații:

 1. Pentru instalații care au fost curățate/spălate, dar ulterior nu au fost protejate în mod adecvat, coroziunea continuând să aibă loc;
 2. Pentru instalații proiectate/executate necorespunzător la care o spălare completă, temeinică nu poate fi făcută.
  Concentrația soluției trebuie controlată anual, ca parte a unui program de întreținere și service, pentru a asigura protecție completă.
  Spălarea instalației. De ce spălare ‘Powerflush’?

 

Dacă nămolurile și reziduurile nu sunt îndepărtate din sistemul de încălzire, acestea se pot acumula în radiatoare, conducte și schimbătoare de căldură, cauzând blocaje severe. Acest lucru diminuează transferul de căldură și poate duce la deteriorarea conductelor, robineților de radiator și vanelor deviatoare sau de reglaj. În unele cazuri, aceasta va duce, în cele din urmă, la defectarea prematură a centralei termice.Spălarea ‘Powerflush’ este o metodă populară de curățare și întretinere a unui sistem de încălzire centrală. O unitate Fernox Powerflow asigură o spălare sub presiune a acestuia, dislocând și îndepărtând reziduurile, calcarul și acumulările de nămol (magnetită). O spălare ‘Powerflush’ va îmbunătăți distribuția căldurii în clădire, având ca efect reducerea facturilor la energie și creșterea fiabilității sistemului de încălzire.

Cum se face o spălare ‘Powerflush’?

Ce îți trebuie?

 • Powerflow Fernox MKIII (pompă cu rezervor de 50 l și motor de 1,3 kW)
 • Fernox TDS metru (aparat pentru măsurat conductivitatea apei)
 • Fernox Powerflushing F3 (solutie pentru spălare)
 • un adaptor de spălare Fernox TF1 Total/Omega sau adaptor pentru cap de pompă, după caz
 • Powerflushing Filter (filtru magnetic profesional pentru spălarea sub presiune, accesoriu al pompei MKIII)
 • Fernox Protector / Filter Fluid+Protector/ Alphi-11 (soluții de protejare), după cum este cazul
 • Kitul de testare Fernox Protector (opțional)

 

Inițial trebuie să verificați

Zonele cu potențial mare de depuneri trebuie să fie identificate, adică radiatoare reci, dar si zone cu potențial de corodare. Instalații de încălzire ân Mureș le puteți găsi la G&N. Când instalatia este foarte corodată, proprietarul trebuie să fie informat că spălarea poate cauza deteriorări urmate de scurgeri în zonele cele mai corodate.

Asistență de specialitate

G&M Internațional Instalații te poate ajuta să găsesti cea mai bună soluție pentru spălarea și întreținerea instalației tale de încălzire sau de răcire.

 

Întrebă-ne mai multe chiar azi!

G&M Internațional Instalații

☎️ 0265 231 616

Str. Gheorghe Doja Nr. 76 A, Târgu Mureș

Luni – Vineri: 08:00 – 17:00