I: Mucegaiul – cum scapi de el?

mucegai

Cum scapi de mucegaiul din apartament sau casă? Noi avem soluții pentru ambele!

Dezvoltarea mucegaiului într-o cameră este cauzată, în principal, de trei factori: umiditatea, substante nutritive și temperatura ambientală. Dintre cele enumerate mai sus, umiditatea reprezintă cea mai importantă sursă de alimentație. Mucegaiul crește și se dezvoltă în zone cu umiditate crescută.

Dar de ce avem umiditatea (prea) ridicată într-o cladire? Care sunt cauzele umidității crescute într-o clădire?

În primul rand, pot exista infiltrații de apă, în mod direct: infiltratii prin acoperișul deteriorat sau prin intermediul țevilor rupte în pereti.

Un alt aspect, mai putin cunoscut este blocarea transferului umiditătii prin pereti, din interior spre exterior. Acest fenomen este denumit “respirarea” casei. Dacă această respirație este împiedicată, umiditatea se cumulează în pereți și se formează condensul. Acest lucru se întamplă, în special în cazul construcțiilor izolate inadecvat, neîncălzite si neventilate corespunzător. Greseli în construcții precum punțile termice, conduc iarăsi la probleme de acest gen.

Într-o cameră sănătoasă, umiditatea aerului este de 65-70%. O umiditate permanentă de peste 80% crește semnificativ probabilitatea de apariție a mucegaiului.
Pentru a scăpa complet de mucegai iul din apartament sau casă trebuie eliminate sursele de alimentare a acestuia!

Cea mai bună soluție pe termen lung este ventilarea corectă a încăperilor.

Vezi cum funcționează un sistem de ventilație cu recuperare de căldură.

Astazi, acest lucru se poate face în mod eficient cu ajutorul unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură‚ croit’ după nevoile fiecăruia – sistem descentralizat pentru o singură cameră sau sistem centralizat pentru o casă.

G&M asigură consultanța în alegerea sitemului potrivit nevoilor tale, realizează montajul și mentenanța acestuia în Târgu Mureș și împrejurimi. Trebuie doar să ne scrii un e-mail cu problema mucegaiului existenta în locuința ta pe office@g-m.ro

sau

Contactează-ne printr-una din metodele de mai jos:

https://g-m.ro/contact/

Sediu și Showroom – Târgu Mureș

Str. Gheorghe Doja Nr. 76 A

0722 363 389