I: Casă Pasivă – ce trebuie să știm

Despre conceptul de „casă pasivă” am vorbit  în articolul precedent – link articol.  Casa pasivă funcționează după câteva principii de bază:

  • Casa trebuie să fie foarte bine termoizolată;
  • Spre deosebire de casele obișnuite la o casă pasivă termoizolația este continuă, fără întreruperi;
  • Grosimea termoizolației este determinată de condițiile climatice;
  • Casa trebuie să aibă un sistem de recuperare de căldură cu o eficiență ridicată. Vezi la G&M sistemul de recuperare de clădura Labaro.
  • Pe timp de iarnă se folosesc pentru încălzire cât mai multe surse naturale: căldura soarelui ce intră în casă prin geamuri, căldura interioară a casei generată de folosirea casei (oameni sau electrocasnice)
  • Casa folosește de asemenea o centrală termică clasică, în condensație (vezi centralele de la G&M), clasa A care se folosește constant pentru apă caldă. Aceasta este folosită doar atunci când temperatura de afară scade sub 15 grade Celsius.

casa_pasiva

Prețul unei case pasive

Când e vorba de construit o casă pasivă, se pune această întrebare: este mai scump de construit decât o casă clasică? Experiența germană și austriacă în domeniul construcțiilor spun că acestea sunt mai scumpe decât construcțiile caselelor convenționale.

pret_casa_pasiva

Pe de o parte sunt costurile suplimentare cu termoizolația, rame speciale, geamuri triple sau sistemul cu recuperare de căldură, dar beneficiile vin din reducerea costului la factura de energie  (costuri de până la 10 ori mai reduse decât la o casă convențională).

În concluzie este o casă pentru viitor, care economisește energia, reduce emisiile de carbon, este ecologică și are un impact major în viața celor ce aleg să locuiască într-o casă pasivă.

La G&M Internațional Instalații vă putem ajuta cu:

  1. Consultanța specialiștilor G&M cu privire la echipamente HVAC, eficiența energetică și cele mai bune soluții
  2. Echipamente HVAC (sisteme solare, centrale termice în condensație, sisteme de pompare de căldură performante, sistem cu recuperare de căldură) >> Echipamente HVAC<<
  3. Implementarea soluțiilor HVAC – încălzire, ventilație, aer condiționat – pentru casa pasivă ce urmează a fi construită (sau sisteme solare)

Pentru mai multe informații contactați-ne printr-una din metodele:

Sediu și ShowRoom: Str. Gheorghe Doja Nr.76 A, Târgu Mureș

Luni – Vineri: 08:00 – 16:30

Telefon: 0265 211 339

Sursă informații și media: aici