I: Eficiența energetică

Eficiența energetică este termenul care se referă la modalități prin care putem obține acelasi beneficiu(lumină, încălzire, confort, mișcare, etc.) folosind mai puțină energie.

Pentru că economisirea energiei înseamnă și economisirea banilor, eficiența energetică este foarte profitabilă.

Mai bine cu mai puțin!

Eficiența energetică are adesea multiple efecte benefice. De exemplu, o mașină de spălat rufe eficientă sau o mașină de spălat vase folosește mai puțină apă. Eficiența furnizează de obicei și un nivel mai înalt de confort. De exemplu, o casă bine izolată va fi mai răcoroasă vara si mai călduroasă iarna. Un frigider eficient va fi mai silențios, nu va îngheța sau face condens și in mod sigur va avea o durată mai mare de funcționare. Iluminatul eficient îți va oferi mai multă lumină acolo unde ai nevoie. Astfel, eficiența este de fapt ,,mai bine cu mai puțin”. Eficiența are un potențial enorm. Sunt niște pași foarte simpli pe care îi poți urma, cum ar fi să izolezi mai bine acoperișul, să ventilezi o încăpere recuperând in același timp energia, sau cumperi o masină de spălat rufe mai eficientă atunci când se strică cea veche.

Toate eceste exemple îți vor aduce atât economii de bani cât și de energie.

Să luăm exemplul unei case. Izolând corespunzător întregul exterior(de la fundație la acoperiș), ceea ce necesită o investiție notabilă, vei avea nevoie de mai puțină căldură astfel îți vei putea instala un sistem de incălzire mai mic si mai ieftin – recuperându-ți destul de repede investiția. Rezultatul va fi o casă care nu are nevoie decât de o treime din energie. Instlând și un sistem de ventilație eficient cu recuperare de căldură, necesarul pentru încălzire se reduce și mai mult. Sună uimitor, dar mii de astfel de case super-eficiente s-au construit cu succes în Europa înltimii 10 ani.

Pentru a realiza acest lucru, ai putea să incepi prin a ruga un inginer priceput să îmbunatățească eficiența casei tale pornind de la examinarea sistemului de izolare, a sistemului de încalzire si evaluarea potențialului unui sistem de ventilație cu recuperare.

G&M International Instalații vă stă la dispoziție.

Contactează-ne!

G&M Internațional Instalații
str. Gheorghe Doja Nr. 76 A, Târgu Mureș

office@g-m.ro

0265 211 339