I: Curăţarea şi tratarea unui sistem de încălzire centrală existent – Silver Clean

Procedura

 1. Identificaţi şi reparaţi defecţiunile mecanice.
 2.  Drenaţi apa din sistem în scurgerile menajere şi umpleţi din nou sistemul cu apă proaspătă. Instalaţi un filtru Fernox TF1 Total Filter sau TF1 Compact.
 3. Adăugaţi Fernox Cleaner F3 sau Cleaner F5 în doza recomandată printr-un calorifer, prin TF1 sau prin bucla de umplere.
 4.  Porniţi centrala termică şi circulaţi Cleaner F3
  timp de minim o oră.
 5. Opriţi centrala termică şi închideţi supapa de flux către TF1. Îndepărtaţi magnetul TF1 şi deschideţi supapa de drenare. Drenaţi conţinutul într-un recipient adecvat până când apa eliminată este limpede. Închideţi supapa de drenare, deschideţi supapa de flux şi introduceţi din nou magnetul TF1. Porniţi centrala termică.
 6. Izolaţi toate caloriferele prin închiderea robineţilor de reglaj sau a ventilelor termostatice pentru calorifer, cu excepţia celor care se află la cea mai mare distanţă faţă de centrala termică. Circulaţi agentul de curăţare prin calorifer timp de cinci minute sau până când este restabilită eficienţa. Verificaţi folosind „testul de atingere”. În cazul în care caloriferul rămâne rece la partea inferioară din centru, prin rularea dinspre partea inferioară spre partea superioară a unui Fernox MaxMag puteţi ajuta dislocarea integrală a nămolului persistent din bază. Închideţi fluxul către calorifer.
 7. Repetaţi pasul 5.
 8. Repetaţi paşii 6 şi 7 pentru toate caloriferele din sistem.
 9. Deschideţi toate caloriferele şi drenaţi apa din sistem şi în acelaşi timp introduceţi apă proaspătă prin vasele de acumulare şi expansiune sau prin bucla de umplere. Spălaţi riguros până când apa eliminată este limpede.
 10. Izolaţi toate caloriferele cu excepţia celor care se află la cea mai mare distanţă faţă de centrala termică şi continuaţi să drenaţi timp de cinci minute.
 11.  Repetaţi pasul zece la toate caloriferele.
 12.  Adăugaţi soluţie Fernox Protector F1 500 ml sau Express în doza recomandată.
 13. Montaţi la loc ansamblul cu magnet în filtrul TF1 Filter.
 14. Eticheta de re-tratare furnizată cu toate soluţiile Fernox Protector trebuie să fie completată corect şi aplicată pe carcasa centralei termice.

Notă: Pentru protecţia permanentă, Fernox recomandă ca nivelurile de Fernox Protector să fie verificate anual (în mod obişnuit pe durata service-ului) sau
mai repede dacă sistemul este golit. Acest lucru trebuie efectuat prin utilizarea unui kit de testare Fernox Protector Test Kit.
Dacă nu sunteţi sigur în legătură cu calcularea dozelor sau doriţi sfaturi ulterioare, contactaţi serviciile tehnice
NB: Supapele acţionate cu motor trebuie să fie deschise manual pe durata procesului de spălare şi toate supapele anti-gravitaţionale trebuie să fie ocolite sau îndepărtate temporar. Dacă este necesară punerea capacului orificiului pentru ventilaţie deschisă pe durata spălării principale pentru prevenirea revărsării, asiguraţi-vă că acest capac este scos înainte de repornirea
aparatului.

Vezi fimulețul de prezentare al filtrului Fernox TF1 de mai jos. Prezentarea este făcută de colegul nostru Robin.

Dacă îți plac sfaturile noastre, mai avem și altele!

Vino la G&M Internațional Instalații din Târgu Mureș să îți prezentăm produsele FERNOX.

str. Gheorghe Doja Nr. 76 A, Târgu Mureș

Luni – Vineri – 08:00 – 17:00

office@g-m.ro

0265 211 339