I: Reducerea pierderilor de caldura

specialistIzolati peretii exteriori ai imobilului cu termosistem din polistiren (ideal 10 cm)termoizolatie. Foarte importanta este izolarea termica a acoperisului si podului.

Montati ferestre cu geam termopan eficiente. Costurile de incalzire ale unei case bine izolate scad cu 20-30%.

Montati jaluzele, storuri sau rulouri , care ajuta vara la limitarea aporturilor de caldura exterioare si iarna micsoreaza pierderile de caldura prin ferestre; iarna trebuie mentinute inchise noaptea si deschise ziua pentru a permite patrunderea caldurii de la radiatia solara.

Aerisiţi camerele în mod corect în timpul sezonului rece, deschizând larg ferestrele de doua ori pe zi timp de aproximativ 5 minute.

termoizolatiiNu utilizati ventilatorul de baie si hota de bucatarie mai mult decat e necesar: odata cu aerul viciat evacuat din incaperi, din exterior va patrunde aer rece.

Folositi capace la vase cand gatiti, astfel economisiti pana la 30% din combustibilul utilizat in acest scop (lemne in cazul sobei, gaz natural sau GPL la butelie in cazul aragazului etc).

Nu aşezaţi mobilă voluminoasă direct în faţa radiatoarelor, de exemplu o comoda, un divan sau un birou (distanţa minimă recomandată de 50 de cm). În caz contrar aerul încălzit va circula defectuos şi nu va putea încălzi camera corespunzator. De asemenea, nu acoperiti radiatoarele cu perdele sau draperii groase – pierderile sunt de 10-15%.

Faceti dus in loc de baie in cada, e mai economic; montati capete economice pe dus, care reduc considerabil consumul de apa calda, fara a afecta confortul.

Imbracati-va corespunzator anotimpului rece (nu in sort si tricou), astfel veti putea mentine temperatura in casa la valori mai scazute cu cateva grade Celsius, realizand economii importante (7% pentru fiecare grad!) si fara a resimti disconfort termic

reducere-pierderi-calduraIn final, o recomandare importanta pentru siguranta tuturor: nu folositi aragazul sau surse improvizate cu flacara deschisa pentru incazirea locuintei; gazele arse rezultate sunt toxice si exista pericol de incendiu!

 

Vizitează-ne în showroom-ul de pe Gh. Doja Nr 76A din Tîrgu Mureș.

Program: Luni – Vineri între 08:00 – 17:00.

Sursa articolului aici.