I: Service centrale termice Mureș sau Do It yourself?

Service centrale termice Mureș sau Do It yourself?

Riscurile Do It Yourself in domeniul HVAC

Centralele termice, aparatele de aer condiționat, aparatele de  încălzire si racire, sistemele de ventilație  sunt unități destul de complexe din punct de vedere tehnic.

Dar, cu atât de multe informații online, este ușor de înțeles de ce tot mai mulți proprietari încearcă să-și facă singuri lucrările de intretinere si reparatii.

De fapt, se estimează că piața Do It Yourself va fi în valoare de peste 13,9 miliarde de dolari în 2021, potrivit unui raport al firmei de cercetare piață Technavio.
Deci, ce se poate face cu privire la numărul tot mai mare de clienți care încearcă să facă reparații sau instalări HVAC pe cont propriu? Înțelegerea problemei este adesea primul pas în abordarea acesteia.

 

Greșeli comune DIY în domeniul HVAC – sau service centrale termice?

 

Iată câteva dintre greșelile obișnuite de tip do-it-yourself (fă-o chiar tu!) des întâlnite.

Utilizarea uneltelor greșite. Ca și alte domenii, industria HVAC are un set specific de unelte de testere, masini, pompe, aparatura de masură specifica, scule electrice si electronice, chei specifice, care trebuie folosite la executarea lucrarilor de mentenanta si a eventualelor reparatii. Înlocuirea unei surubelnite cu un cuțit de bucătărie poate fi o idee proastă. Este poate bine să alegi service centrale termice din Mureș de la o firmă autorizată.

Curățarea evaporatorului și condensatorului. Nu este neobișnuit ca proprietarii să încerce să curețe unitatea de condensare din exterior. Această practică nu va da roade daca nu este facuta corespunzator și ar putea chiar să deterioreze lamele, ducând la obturarea fluxului de aer.

Folosirea de banda adezivă, care lipește tot. În categoria lucrarilor do-it-yourself, banda adezivă este soluția imediată pentru diverse reparații. Deși poate fi un produs excelent in multe situatii, acesta nu aparține unui sistem HVAC!

 

Constientizarea clienților cu privire la riscurile reparațiilor neautorizate ale aparatelor HVAC  

Odată ce noi am înțeles riscurile legate de lucrările DIY la instalatiile HVAC, am considerat ca este o idee bună să ajutam clienții sa le constientizeze. G&M incearca o abordare empatică pentru lucrarile de tip DIY pentru ca datorită canalului YouTube, clienții se simt tot mai incurajati sa faca anumite ‘mici interventii’. Este important să subliniem diferențele dintre vopsirea unei carcase și executarea unei sarcini mai complexe, riscante, cum ar fi conectarea cablurilor termostatului, fără a pierde din încrederea abia câștigată.

 

Riscurile reparațiilor neautorizate HVAC

Problema HVAC

Riscul

Instalarea unui termostat inteligent Șoc electric
Repararea unui aparat de aer condiționat Arsură sau otrăvire cu agentul de răcire chimic; Încălcarea reglementărilor EPA privind refrigeranții
Repararea unei unități HVAC Stricăciuni mai mari decât erau
Instalarea unei noi unități HVAC în mansardă sau în spații strâmte Expunerea la o atmosferă toxică
Încercarea de instalare, întreținere sau reparație Creșterea costurilor

 

Există un motiv pentru care certificarea tehnicienilor  HVAC este necesară conform legii. Agenții de răcire pot fi dăunători oamenilor și mediului. In plus, pericolele de a lucra cu cabluri electrice sub tensiune, instalatii sub presiune, instlatii de gaze și echipamente complexe de încălzire și răcire sunt motivele principale pentru care multe state, inclusiv Romania, cer ca tehnicienii HVAC să fie autorizați.

Service și mentenanta HVAC

Mulți clienți ar fi bucuroși să afle că sunt operatiuni HVAC pe care le pot face ei înșiși. De exemplu, pot înlocui sau curăța filtrele de aer și curăța depunerile de la ventilatorul exterior, compresor și condensator. Lucrând cu clienți care au interesul să înțeleagă cum funcționează echipamentele lor HVAC, încercam sa-i ajutam să-și mentina sistemele in stare buna de functionare, invatandu-i, in special, operatiunile de mentenanta obligatorii si relativ usor de executat. Astfel reusim să-i împiedicam să le strice și in caz de defecte, să ridice costul reparațiilor sau chiar să se rănească.

 

Adaptarea la lucrul cu clienții DIY

Lupta împotriva unei tendințe nu este de obicei cea mai bună cale de urmat. Dincolo de constientizarea si educarea clienților cu privire la riscurile lucrarilor DIY la instalatiile si aparatele HVAC, noi, G&M vedem problema ca pe o oportunitate de a crea relații corecte si de lunga durata cu clienții nostri.

Dacă un client ne cere sfatul, înseamnă că are o problema pe care vrea sa o cunoasca, sa o inteleaga înainte de a încerca să o resolve, probabil chiar de unul singur. Noi ii dam ceea ce doreste. Informații si sfaturi.

In acelasi timp ii prezentam si modalitatea prin care G&M poate rezolva  problema.
Aceasta este si o oportunitate de a-i spune despre serviciile și produsele noastre. Și…de cele mai multe ori clientul va decide că este o idee mai bună să apeleze la un specialist care să aibă grijă de echipamente sale.

Credem ca in timp, clienții nostri vor fi recunoscatori pentru disponibilitatea noastra de a impartasi informatii si de a le da sfaturi cu privire la intretinerea echipamentelor HVAC și ne vor tine aproape pentru sarcinile mai complexe si cele ce necesita autorizare tehnica specializata!

 

Alege un service centrale termice Mureș de calitate, întreabă-ne chiar azi.

G&M Internațional Instalații

☎️ 0265 231 616

Str. Gheorghe Doja Nr. 76 A, Târgu Mureș

Luni – Vineri: 08:00 – 17:00