Refractometer

Descriere

Instrumentul de testare antigel precis, ușor de utilizat, utilizează un ocular reglabil pentru a măsura lumina refractată emisă de toate produsele antigel pe bază de glicol, pentru a determina concentrația de tratament prezentă în sistem.

Măsurare ușoară la fața locului a antigelului și a fluidelor de transfer termic
Piesă de ochi reglabilă
Ușor de utilizat
Instrument de calitate, fără întreținere

Utilizare, montare și dozare

Indicele de refracție al unui obiect este o indicație optică a capacității sale de a schimba direcția unei raze de lumină care trece prin el. Acest indice de refracție poate fi utilizat pentru a descoperi cantitatea unei substanțe atunci când aceasta este amestecată cu apă, datorită diferenței de indice de refracție dintre apă și substanța monitorizată. Toate antigelurile pe bază de glicol vor refracta lumina, iar această caracteristică poate fi utilizată pentru a calcula cantitatea de tratament prezentă.

Atunci când lucrați cu refractometrul, ocularul este reglabil. Persoanele cu ochelari pot opta pentru a-și scoate ochelarii pentru o mai mare claritate la citirea scării. Dispozitivul este calibrat pentru temperaturi de 20±2°C, conform graficelor care îl însoțesc. Dacă temperatura este în afara acestui interval, atunci utilizatorul va trebui să recalibreze dispozitivul, conform instrucțiunilor din pașii 1 – 3 din manual. Atunci când se măsoară concentrația de antigel dintr-un sistem de apă, se recomandă să se ia media a două sau trei citiri, în cazul în care există suficient timp pentru aceasta.

Procedura de test:

Se prelevează un mic eșantion de soluție de testare într-un recipient curat. Asigurați-vă că eșantionul nu conține pietriș care ar putea zgâria prisma. Se lasă eșantioanele să se răcească la temperatura camerei (20±2 °C) înainte de testare. Soluțiile foarte fierbinți ar putea sparge prisma sticlei și vor da, de asemenea, rezultate inexacte. Se deschide placa iluminatorului situată la capătul instrumentului cel mai îndepărtat de ocular și se pune o picătură sau două de probă de testare pe prismă. Utilizați numai tije aplicatoare din plastic, deoarece sticla de prismă este relativ moale și poate fi ușor zgâriată.Închideți placa iluminatorului și direcționați instrumentul către o sursă de lumină convenabilă. Privind prin ocular, un câmp circular va fi văzut cu o scară verticală în josul centrului. Atunci când un material optic activ este prezent în eșantion, câmpul va fi, de asemenea, împărțit orizontal în zone întunecate și luminoase. Poziția în care demarcația dintre lumină și întuneric traversează scara verticală este punctul din care trebuie efectuată citirea. Selectați o scală adecvată pentru tipul de antigel testat.

Fernox antigel și fluide de transfer termic sunt pe bază de propilen glicol. Se citește concentrația de antigel și se compară cu concentrațiile orientative.

Ambalare, depozitare și siguranță

Refractometrul Fernox este furnizat într-o carcasă din plastic și un prospect cu instrucțiuni cu detalii de utilizare.

Volumetrie

Cod produs: 55586
Dimensiunea unei singure unități(Înălţime x Lăţime x Adâncime): 900 × 500 × 500 mm
Cod de bare pentru o singură unitate: 5014551568747
Dimensiunile cutiei(Înălţime x Lăţime x Adâncime): 900 x 500 x 500 mm

Fise tehnice si de securitate

Fisa tehnica Refractometer Fernox

Comandă online

Trimite-ne o cerere de oferta Vrei să îți facem o ofertă? 0265 211 339