CAZAN DE SOL FSB3 N

Descriere

FSB3 N este un cazan proiectat si realizat pentru arderea de combustibil solid – lemn, brichete din lemn clasa B, tocătură lemnoasă, orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice si carbuni cu puterea calorifică mai mare de 15 MJ/kg si este destinat incalzirii incaperilor mari si mijlocii.

Corpul cazanului FSB3 N este construit din otel cu grosime de 5mm – pentru camera de ardere si 3mm – pentru peretii exteriori ai camerei de ardere si este testat si proiectat în conformitate cu normele europene EN 303/5. FSB3 N are un design simplificat si usor de exploatat. Procesul de ardere este controlat de un regulator termostatic de tiraj, cu un grad inalt de siguranta. Prin reglarea aerului din camera de ardere, se obtine un regim optim de functionare a cazanului. Cazanul FSB3 N este proiectat cu 3 drumuri de fum pentru un schimb de caldura mai eficient si un randament superior cazanelor clasice iar corpul cazanului este prevazut cu izolatie termica din vata cu grosimea de 10 mm rezistenta la temperaturi inalte.

Regulatorul termostatic de tiraj pentru aer este obligatoriu și nu este inclus în furnitura standard.
Ușa superioara este prevazută cu izolație de fibră de sticlă ignifugă cu o mică deschidere pentru reglarea aerului secundar.
Cazanul poate functiona numai cu material lemnos natural si netratat, sau cu carbuni dar la fel se pot folosi combustibili presati si brichete. Lungimea lemnelor poate fi cuprinsa intre 330 mm – 500 mm. Umiditatea lemnului nu trebuiesa depaseasca 20%. Pentru o utilizare maxima a puterii calorice a lemnului, recomandam folosirea de lemn uscat timp de 1,5 – 2 ani. Procentul ridicat de umiditate a materialului lemnos, reduce puterea calorica a lemnului, respectiv si puterea cazanului.

Versiuni disponibile:

  • FSB 3N 20
  • FSB 3N 25
  • FSB 3N 30
  • FSB 3N 40
  • FSB 3N 50

Dotari: 

  • Termometru
  • Tavita de cenusa
  • Kit curatare

Trimite-ne o cerere de oferta Vrei să îți facem o ofertă? 0265 211 339