CAZAN DE SOL DP

Descriere

Cazanele din otel cu gazeificare DP sunt cazane destinate incalzirii locuintelor familiale si a altor obiective similare avand puteri pana 95 kW si este destinat exclusiv arderii lemnului (orice tip de lemn uscat, in principal busteni). Prin constructia speciala a drumurilor de fum si a utilizarii unui ventilator de exaustare aduc bustenii de lemn în starea de “gazeificare” – procesul în care hidrocarburile usoare sunt degajate din lemn si participa la ardere – iar randamentul creste astfel cu 10-15 % fata de cazanele traditionale cu combustibil solid. O alta caracteristica a cazanelor cu gazeificare îl reprezinta faptul ca bustenii de lemn sunt amplasati în camera superioara si în felul acesta flacara se dezvolta este de sus in jos – invers diferit fata de cazanele conventionale cu flacara verticala.

Gazeificarea lemnului necesita o functionare constanta si stationara a cazanului. Pentru a asigura o astfel de cerinta este necesara utilizarea unui rezervor termic suplimentar (PUFFER) care sa inmagazineze excesul de caldura produs de cazan si de asemenea sa se regleze debitul de curgere si temperatura pe conducta de retur a cazanului pentru prevenirea formarii condensului. Toate acestea împreuna cu faptul ca aceste cazane necesita alimentarea cu busteni de calitate (umiditate maxim 20%), duc la randamente superioare pana la 86% in exploatare .

Este posibila de asemenea arderea bucatilor de lemn de dimensiuni mai mari, caz in care puterea termica utila a cazanului este redusa, dar este prelungit timpul de ardere. Cazanul nu poate fi utilizat si pentru arderea rumegusului si a deseurilor de lemn de mici dimensiuni. Acestea pot fi arse numai in cantitati mici impreuna cu bustenii (max. 10%). Datorita palniei de alimentare de mari dimensiuni, este posibila evitarea operatiunii mai dificile de pregatire si taiere a lemnului in bucati mai mici.
Corpul cazanului este construit din placi de otel sudate cu grosimea de 3 – 6 mm.
Cazanul este prevazut in partea superioara cu un panou de comanda pentru reglarea electromecanica. In partea posterioara a cazanului exista un canal pentru admisia aerului primar si secundar cu o clapeta de reglare in care aerul este incalzit la o temperatura ridicata.

  • DP Standard – cu panou de comanda analogic
  • DP Profi – cu panou de comanda digital

Versiuni disponibile: 

  • DP 25 Standard si DP 25 Profi – putere termica utila 25 KW
  • DP 35 Standard si DP 35 Profi – putere termica utila 35 KW
  • DP 45 Standard si DP 45 Profi – putere termica utila 45 KW
  • DP 75 Standard si DP 75 Profi – putere termica utila 75 KW
  • DP 95 Standard si DP 95 Profi – putere termica utila 95 kW

Trimite-ne o cerere de oferta Vrei să îți facem o ofertă? 0265 211 339